Jeden z omylov Krištofa Kolumbusa, ktorý to nazval korením. Neskôr týmto bobuliam, ktoré spájajú chuť čierneho korenia, muškátového orieška, škorice a klinčekov, prischol názov...
Pôvod: Maroko
Korenie s vôňou slnečnice, čaju, orgovánu, s mierne horkou a korenistou chuťou. Vhodné na jahňacinu, červené mäso, dusené jedlá, tadžin, ryby, mleté mäso,...
Pôvod: Francúzsko
Zloženie: korenie - čierne, biele, zelené, rúžové, nové
Zmes korení, ktorá vznikla na polceste medzi Karabikom a Indickým oceánom vytvorí vaším...
Pôvod: India - pobrežie Malabar
Malabar leží na juho – západnom pobreží Indie. Tradičná malabarská kuchyňa je pikantná, vyznačujúca sa pravidelným používaním čierneho...
Korenie má jemnú arómu zrelého ovocia a tóny praženého kakaa. Vhodné na pečené kura, mäso, do čokoládovej polevy na torty. Najlepší spôsob použitia je nahrubo ho rozdrviť v...
Malý vulkanický ostrov Svätý Tomáš a Princov ostrov je jedným z najmenších štátov Afriky. Nachádza sa v Guinejskom zálive medzi krajinami Gabon a Rovníková...
Pôvod: Madagaskar
Na Madagaskare zaviedol pestovanie korenia na začiatku 20. storočia Francúz Émile Prudhomme po misii na Jáve. Korenie sa začalo pestovať v Nossi-Be a...
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií