Pôvod: Madagaskar
Na Madagaskare zaviedol pestovanie korenia na začiatku 20. storočia Francúz Émile Prudhomme po misii na Jáve. Korenie sa začalo pestovať v Nossi-Be a neskôr v Sambirane.
Na konci 30. rokov minulého storočia napadla rastliny madagaskarského korenia Mullerova choroba (hniloba koruny). Bolo potrebné zaviesť novú odrodu korenia, tentoraz odolnejšiu. Bola vybraná odroda s názvom “Belontoeng”, pôvodom z Lampungu v Indonézii. Stále sa pestuje na juhovýchodnom pobreží ostrova Nosy Varika vo Farafangane, pozdĺž Indického oceánu.
Korenie sa zbiera dvakrát ročne, v máji/júli a potom v októbri/novembri.
Vhodné na biele mäso, grilované mäso, zeleninových šalátov.Množstvo: 50g
Nastavenie