€25
Jedna z najstarších korenín na svete. Poznali ju už v starom Egypte a bola súčasťou starej čínskej medicíny. Škorica je očistená a vysušená mladá kôra z druhu stromu Cejlonský škoricovník /Cinnamomum zeylanicum/. Získanie a spracovanie kôry je dlhá a namáhavá práca, ktorá si vyžaduje veľkú zručnosť a trpezlivosť.
Cejlonská škorica – svetlá žltá farba kôry, papierovo tenké vrstvy kôry, pravidelne zrolovaná kôra, ľahko sa láme a drví, delikátna a sladkastá chuť
Využitie škorice v kuchyni je všestranné. Najčastejšie sa využíva u sladkých pokrmoch, ako zákusky, krémy, nákypy, perníky, sušienky Speculoos. Výborná je v kombinácii s čokoládou, kávou a ovocím ako jablká, hrušky, banány, marhule. Využitia nachádza aj v rôznych orientálnych mäsových dusených pokrmoch a omáčkach. Býva súčasťou rôznych koreninových zmesí ako napr. severoafrickej Raz el Hanout, mnohých indických, afrických a karibských massal. Nájdete ju aj v najznámejšej čínskej zmesi 5 korení. Je neoddeliteľnou súčasťou likérov, vareného vína a rôznych horúcich nápojov.