Jeden z omylov Krištofa Kolumbusa, ktorý to nazval korením. Neskôr týmto bobuliam, ktoré spájajú chuť čierneho korenia, muškátového orieška, škorice a klinčekov, prischol názov nové korenie. Bobule sú plody tropického stromu Myrta. Plody sa zberajú pred dozretím a sušia na slnku pokiaľ nezískajú hnedú farbu. Korenie sa predáva celé alebo mleté. Jeho hlavné využitie je v gastronómii, ale aj v medicíne, pre jeho hojivé a liečivé vlastnosti. Obsahuje esenciálny olej Eugenol, ktorý pomáha pri liečbe zažívacích ťažkostí, ako plynatosť, koliky alebo poruchy trávenia. Olej má mierny anestetický účinok a dá sa aplikovať pri lokálnych dentálnych bolestiach, ako aj pri bolestiach svalov. V kuchyni má široké využitie, jedná sa o univerzálne korenie, ktoré možno použiť do slaných ale aj sladkých pokrmov. Používa sa do marinád, dusených jedál, polievok a karí zmesí. Keďže má chuť škorice a klinčekov, má široké využitie pri výrobe sladkých pečív, koláčov, perníkov, pudingov a chlebov. V niektorých oblastiach sa pridáva do aromatických likérov, ale aj do zubnej pasty.
Balenie ECOkompostovateľný sáčok
Množstvo: 50g