Koriander je pôvodom z východného Stredomoria, neskôr sa objavil v severnej Afrike, strednej Európe, Ázii a Južnej Amerike. Je to jedno z najstarších korení. Spomínalo sa už v...
Pochádza z Blízkeho východu. Vďaka svojej horkej, mierne sladkej chuti a silnej aróme, patrí medzi dominantné korenie v zmesiach. Vhodné na mäso, do omáčok, dlho...
Šalotka pochádza z Blízkeho východu, meno má odvodené od prístavu Ašchalon v Palestíne. Egypťania a Peržania ju považovali za posvätnú rastlinu. Do Európy sa...
Názov Galanga pochádza z arabského slova Khalanjan, čo znamená sladký zázvor. Spomína ho už v 12.storočí Hildegarde de Bingen vo svojej prírodnej medicíne. Má mierne...
Ako väčšina citrusových plodov, aj citrónový strom pochádza z Ázie, presnejšie z Kašmíru - oblasti na križovatke Číny a Indie. Peržania ho neskôr priniesli na Blízky východ, kde...
Zmes navrhnutá v spolupráci s popredným francúzskym someliérom Thierry Nérissonom, má byť vyvážením chuti vína a korenia v jedle. Korenia v tejto zmesi...
Zelený kardamon / Elettaria cardamom / je podzemná rastlina, pôvodne pochádzajúca z Malabaru, juhozápadnom pobreží Indie. V súčasnosti rastie v mnohých krajinách...
Ide o jednu z najstarších rastlín, ktorá sa využíva v kuchyni ale aj v medicíne. Sladké drievko je v gastronómii oceňované pre jeho prirodzenú sladkú chuť. Používa sa na...
Jedna z najstarších pestovaných rastlín. V stredoveku vychvaľovaná pre svoje liečivé vlastnosti a ako afrodiziakum. Používa sa k mäsu, zelenine a do koláčov.
Toto korenie je jedným zo siedmich „ S“, symbolických prvkov začínajúcich na S, ktoré sa dávajú na stôl počas nového kalendárneho roka na strednom východe. Sumac sú sušené...
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií