Bylinky, sušené kvety a morské riasy
Bazalka pripomína slnko, Stredomorie. Sušená bazalka je krehká bylinka, so sviežou citrónovou chuťou, ktorá sa pridáva na konci varenia. Vhodná ako dresing s olivovým olejom, na...
Kód: 718
Oregano je jednou z najpoužívanejších bylín v stredomorskej kuchyni. Táto bylina sa stala populárnou v dôsledku rozrastania sa pizzerií a talianskych reštaurácií v...
Kód: 724
Jeho názov pochádza z latinského „rosmarinus“, čo znamená morská rosa. Rozmarín rastie voľne v celej stredomorskej kotline na kríkoch (Rosmarinus officinalis). Do strednej...
Kód: 730
Nechtík sa najčastejšie používa ako čaj, samostatne alebo v zmesi z inými bylinkami. Vhodný je do ryže, kuskusu, bulguru, duseného mäsa alebo zeleniny. Hodí sa na grilované...
Kód: 766
Zmes byliniek, ktoré patria už storočia k základu francúzskej kuchyne. Využitie v kuchyni jr rôzne, na mäso, zeleninu, zemiaky, do polievok, šalátov, cestoviny, pizza.
Kód: 790
Bylinka pochádzajúca z Indie, obsahujúca aromatické silice, ktoré jedlám pridajú citrónovú chuť a arómu. Používa sa v gastronómii, ale aj v liečiteľstve – ako ukludňujúci...
Kód: 709
Bylinka populárna najmä v severnej východnej a strednej Európe. Pre svoju nezameniteľnú chuť a vôňu, vhodná na ryby, do masla, šalátov /grécke Tsatsiky/,...
Kód: 754
Táto bylinka, jemne horkastej chute, je vhodná na pečené alebo dusené mäso, zeleninu, ryby, zemiaky, do smotanových omáčok.
Kód: 721
V súčasnosti populárna rastlinka rastúca na jar, hodne používaná v kuchyni. Vhodná do cestovín, na grilované mäso, do polievok, omáčok, masla, nátierok.
Kód: 763
Tymián je trvalka, ker s fialovými kvetmi. Používa sa na mäso, ryby a zeleninu.
Kód: 733
Kód: 712
Kód: 715