„ Limo“ alebo sušený čierny citrón je tradičnou ingredienciou Stredného východu. Malé citróny sa najprv 5 minút varia v slanej vode a potom sa dlho sušia na slnku....
Pôvod: Francúzsko
Zloženie: korenie - čierne, biele, zelené, rúžové, nové
Zmes korení, ktorá vznikla na polceste medzi Karabikom a Indickým oceánom vytvorí vaším...
Café Touba je pomenovaná podľa mesta Touba v Senegale. Nápoj je tradičný pre islamské bratstvo Mouride. Do Senegalu sa dostalo so zakladateľom šejkom Amadou Bamba Mbacké, ktorý...
Pôvod: India - pobrežie Malabar
Malabar leží na juho – západnom pobreží Indie. Tradičná malabarská kuchyňa je pikantná, vyznačujúca sa pravidelným používaním čierneho...
Korenie má jemnú arómu zrelého ovocia a tóny praženého kakaa. Vhodné na pečené kura, mäso, do čokoládovej polevy na torty. Najlepší spôsob použitia je nahrubo ho rozdrviť v...
Malý vulkanický ostrov Svätý Tomáš a Princov ostrov je jedným z najmenších štátov Afriky. Nachádza sa v Guinejskom zálive medzi krajinami Gabon a Rovníková...
Pôvod: Madagaskar
Na Madagaskare zaviedol pestovanie korenia na začiatku 20. storočia Francúz Émile Prudhomme po misii na Jáve. Korenie sa začalo pestovať v Nossi-Be a...
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií