Senovka sa používa od staroveku pre jej korenistú chuť a liečivé schopnosti. Pôvodom je z Blízkeho východu a Indie. Od stredoveku sa pestuje aj vo Francúzsku, v oblasti Gironde. V Indii je jedným zo základných korení ajurvédskej kuchyne. Má horkastú chuť mierne spáleného cukru a karí, arómou pripomína zeler. Pôsobí priaznivo na žalúdočnú a črevnú činnosť. Znižuje hladinu krvného cukru, zabraňuje nafukovaniu. Senovka je známa pre svoj stimulujúci vplyv na tvorbu materského mlieka. V gastronómii je základnou koreninou v masalách, obľúbená je celej oblasti južného Stredomoria. Nájdete ju v zmesiach ako karí, sambar, berbere, čubrica. Pridáva sa do polievok, strukovinových pokrmov, na ochutenie chleba.
Detailné informácie
Pôvod: NepálMnožstvo: 50g
Nastavenie