Pôvod: India
Zloženie: senovka grécka, škorica, fenikel, čierne korenie, zelený kardamon, koriander
Zmes pôvodne vznikla v severnej Indii, odkiaľ sa postupne...
Pôvod: Indonézia, Sumatra
Toto korenie je ideálne pre milovníkov silného a pikantného korenia. Pestuje sa na juhu ostrova Sumatra v Indonézii, na území obklopenom z...
Pôvod: Kongo
Korenie rastie divoko ako cudzopasník v severnej časti Konga, na území obývanom etnikom Baakas. Dorastá až do výšky 20m, je známe aj pod názvami „...
Pôvod: Indonézia
Oblasť Matale je ľahko prístupná z Kolomba, hlavného mesta Srí Lanky. Nachádza sa v horách centrálnej Srí Lanky a je obklopená korením a množstvom...
Pôvod: Nepál
Korenie Timur, je nepálskeho pôvodu, rastie na malých, pichľavých endemických stromoch druhu Zanthoxylum armatum, je príbuzným Sečuánskeho korenia....
Pôvod: Kambodža
Korenie sa pestuje v provincii Kampot a Kep v Kambodži. Prvá zmienka o korení pochádza z 13. storočia od čínskeho cestovateľa Tcheo Ta Kouanaua, ktorý...
Pôvod: Malajzia - Sarawak
Asi 80% územia Sarawaku, Malajzijskej časti Bornea je pokryté dažďovým pralesom. Korenie sa zbiera nie úplne zrelé, suší sa na slnku, a tým...
Zmes vznikla v 13.storočí a stala sa špecialitou mesta Dijon. Používa sa pri pečení perníkového chleba a torty, pridáva sa do dezertov, koláčov a creme brulée.
Alexanderský petržlen, Divoké korenie, Malé korenie, to všetko sú názvy tohto zaujímavého korenia. Pôvodne pochádza za Stredného východu, ale poznali ho už v antickom Grécku....
Pôvod: Kamerun
Rastie v Kamerune na malej plantáži Nord de Douala. Ako prvé korenie z Afriky má chránené zemepisné označenie. Používa sa na zvýraznenie chuti mäsa a do...
Combava je strom s malými citrusovými plodmi. Jedlo s Cumbavou vám dodá zmes ovocných chutí s jemným nádychom kyslosti. Používa sa ako kontrast k sladkosti paradajok, do...
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií