Aleppská paprika, turecky: Halep biberi je odroda Capsicum annuum používaná ako korenie, najmä v tureckej, blízkovýchodnej a stredomorskej kuchyni. Tiež známa ako paprika...
Ide o najtypickejšiu tureckú papriku, ktorá je považovaná za národnú pýchu. Pochádza z oblasti okolo mesta Urfa. Nazýva sa červená paprika, ale jej farba je veľmi...
Pochádza z Južnej Ameriky, odkiaľ ho doviezla v 15.storočí jedna z Kolumbových výprav. Postupne sa rozšírilo na všetky kontinenty. Kajenské korenie ani nie je tak korenie, ale...
Tieto malé červené alebo zelené papričky rastú na poloostrove Yukatan. Na stupnici štiplavosti im patrí 9 stupeň. používa sa v rýchlych mäsových alebo zeleninových jedlách na...
Odroda Pimentón pochádza z Vallée de Vera na severozápade Španielska. Je udená na stojanoch nad uhlíkmi z duba a tým získava neporovnateľnú dymovú arómu. Používa sa do klobás,...
Chipotle sú údením sušené Jalapeno papričky. V mexickej kuchyni je to jedno z najobľúbenejších druhov chilli. Názov Chipotle je odvodené od slova chilpoctli, čo sa dá preložiť...
Na 10 bodovej stupnici štipľavosti Scoville je na 9 stupni. Pri varení treba používať striedmo, jeden kúsok stačí na spálenie pier a jazyka. Používa sa do omáčok, polievok,...
Chutné, mierne štipľavé / na 10 bodovej stupnici štipľavosti je 4 / chilli, s chuťou slivky, hrozienok, tabaku, kávy, čokolády a sladkého drievka. Sušené, tmavo červené až...
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií