Tradičná zmes z oblasti Perzie, neuveriteľne voňavá s arómou kvetín a mentolu. Vhodná do dusených mäsových a zeleninových jedál, ryže, kuskusu, bulguru, grilovaného mäsa,...
Pôvod: Etiópia
Korenie rastie vo vysokohorských lesoch juhozápadnej Etiópie, v nadmorskej výške nad 2000 metrov.
Prvá zmienka o tomto endemickom korení sa...
Pôvod: Bhutan
Korenie rastie na malých kríkoch, vo východnom predhorí Himalájí. Zbierané je ručne v nadmorskej výške viac ako 1200 metrov nad morom. Svieže,...
Vadouvan je pekným spojením medzi Indiou a Francúzskom. Prejavuje sa to v chutiach zmesi, niekedy nazývanej francúzske kari.
Vadouvan je úzko spojený s bývalou...
Pôvod: Brazília
Silne pikantné korenie sa vyznačuje sladkými tónmi vanilky, borovice a ovocia. Vhodné na ryby, biele mäso, ovocné šaláty, čokoládové a ovocné...
Pôvod: Vanuatu
Vzácne korenie zo sopečného súostrovia Vanuatu v Oceánii. Korenie má vôňu eukalyptu, borovicovej živice, s pikantnou ovocnou chuťou. Vhodné na grilované a...
Pôvod: India
Vzácne korenie z indickej provincie Wayanad, ktorého sa ročne nazbiera len okolo 2000kg. Korenie sa zberá pri dosiahnutí, alebo až po presiahnutí...
Zelený kardamon / Elettaria cardamom / je podzemná rastlina, pôvodne pochádzajúca z Malabaru, juhozápadnom pobreží Indie. V súčasnosti rastie v mnohých krajinách...
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií