Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií
Pôvod: Austrália - Tasmánia
Toto korenie rastie na malom ostrove Tasmánia južne od Austrálie. Má jemne sladkú vôňu, ale silne ostrú chuť, ktorá zanecháva pocit...
Pravdepodobne pochádza z Egypta, postupne sa voľne rozrástla po celom stredomorí. Využitie v kuchyni je veľké, používa sa na mäso, polievky, pomazánky, slané koláče.
Používa sa striedmo do foie gras, k jahňaciemu mäsu, mušliam, do klasických stredomorských jedál ako paella a bouillabaisse. Pred použitím je dobré ho nechať vyluhovať v teplej...
Koriander je pôvodom z východného Stredomoria, neskôr sa objavil v severnej Afrike, strednej Európe, Ázii a Južnej Amerike. Je to jedno z najstarších korení. Spomínalo sa už v...
Jedna z najstarších pestovaných rastlín. V stredoveku vychvaľovaná pre svoje liečivé vlastnosti a ako afrodiziakum. Používa sa k mäsu, zelenine a do koláčov.
Zmes vznikla v 13.storočí a stala sa špecialitou mesta Dijon. Používa sa pri pečení perníkového chleba a torty, pridáva sa do dezertov, koláčov a creme brulée.
Tieto sezamové semená pochádzajú z Libanonu , sú pražené jemne a ručne pri stálej teplote. Po pražení korenie vydáva tóny lieskových orechov a kešu. Používajú sa na dusené...
Pôvod: Čína - Francúzsko
Zloženie: koriander, aníz, škorica, fenikel, klinček
Najznámejšia čínska zmes používaná na slané a aj sladké jedlá.Množstvo: 500g
Pôvod: India
Zloženie: kurkuma, koriander, rasca, čierne korenie, fenikel, horčica, senovka, zázvor, škorica, kardamon, klinček
Názov Curry Madras pochádza z...