Najtradičnejšia bulharská bylinka, ktorá má v kuchyni všestranné využitie. Používa sa do mletého mäsa, zeleniny, na pečené mäso, do omáčok, dressingov, marinád, jogurtu,...
Harmančekové kvety sa najčastejšie používajú vo forma čaju, grogu alebo odvaru. Harmanček nádherne aromatizuje ovocné želé, domáce džemy, sorbety, ovocné omáčky alebo prípravky...
Aleppská paprika, turecky: Halep biberi je odroda Capsicum annuum používaná ako korenie, najmä v tureckej, blízkovýchodnej a stredomorskej kuchyni. Tiež známa ako paprika...
Ide o najtypickejšiu tureckú papriku, ktorá je považovaná za národnú pýchu. Pochádza z oblasti okolo mesta Urfa. Nazýva sa červená paprika, ale jej farba je veľmi...
Pochádza z Južnej Ameriky, odkiaľ ho doviezla v 15.storočí jedna z Kolumbových výprav. Postupne sa rozšírilo na všetky kontinenty. Kajenské korenie ani nie je tak korenie, ale...
Ligurček bol známy už v staroveku a stredoveku. Poznali ho už starí Gréci a Rimania. Franský kráľ a rímsky cisár Karol Veľký ho dal vo veľkom vysadiť vo svojej...
Tradičná francúzska zmes známa aj ako Persillada, často používaná aj v kreolskej alebo vo francúzskej časti Kanady. Pridáva sa na konci varenia, aby jedlo dostalo...
Slávne byliny majú svoj pôvod v oblasti medzi Grasse a Montpellier. Byliny z tohto územia sú typické pre kuchyňu Provensálska a Languedoku. Na vyprahnutých, drsných stráňach sa...
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií