Harmančekové kvety sa najčastejšie používajú vo forma čaju, grogu alebo odvaru. Harmanček nádherne aromatizuje ovocné želé, domáce džemy, sorbety, ovocné omáčky alebo prípravky...
Aleppská paprika, turecky: Halep biberi je odroda Capsicum annuum používaná ako korenie, najmä v tureckej, blízkovýchodnej a stredomorskej kuchyni. Tiež známa ako paprika...
Ide o najtypickejšiu tureckú papriku, ktorá je považovaná za národnú pýchu. Pochádza z oblasti okolo mesta Urfa. Nazýva sa červená paprika, ale jej farba je veľmi...
Pochádza z Južnej Ameriky, odkiaľ ho doviezla v 15.storočí jedna z Kolumbových výprav. Postupne sa rozšírilo na všetky kontinenty. Kajenské korenie ani nie je tak korenie, ale...
Ligurček bol známy už v staroveku a stredoveku. Poznali ho už starí Gréci a Rimania. Franský kráľ a rímsky cisár Karol Veľký ho dal vo veľkom vysadiť vo svojej...
Tradičná francúzska zmes známa aj ako Persillada, často používaná aj v kreolskej alebo vo francúzskej časti Kanady. Pridáva sa na konci varenia, aby jedlo dostalo...
Jedna zo základných byliniek Stredomoria, je podobná tymianu, ale je pikantnejšia a ostrejšia. Výborná v kombinácii s cesnakom, olivovým olejom, jablčným octom alebo balzamikom....
Soľ z najväčšej soľnej púšte na svete v nadmorskej výške 3700 metrov. V kuchyni sa dá použiť do všetkých jedál, alebo na záverečné zdobenie. Pozor je mimoriadne slaná.
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií