Bazalka pripomína slnko, Stredomorie. Sušená bazalka je krehká bylinka, so sviežou citrónovou chuťou, ktorá sa pridáva na konci varenia. Vhodná ako dresing s olivovým olejom, na...
Oregano je jednou z najpoužívanejších bylín v stredomorskej kuchyni. Táto bylina sa stala populárnou v dôsledku rozrastania sa pizzerií a talianskych reštaurácií v...
Jeho názov pochádza z latinského „rosmarinus“, čo znamená morská rosa. Rozmarín rastie voľne v celej stredomorskej kotline na kríkoch (Rosmarinus officinalis). Do strednej...
Nechtík sa najčastejšie používa ako čaj, samostatne alebo v zmesi z inými bylinkami. Vhodný je do ryže, kuskusu, bulguru, duseného mäsa alebo zeleniny. Hodí sa na grilované...
Zmes byliniek, ktoré patria už storočia k základu francúzskej kuchyne. Využitie v kuchyni jr rôzne, na mäso, zeleninu, zemiaky, do polievok, šalátov, cestoviny, pizza.
Bylinka pochádzajúca z Indie, obsahujúca aromatické silice, ktoré jedlám pridajú citrónovú chuť a arómu. Používa sa v gastronómii, ale aj v liečiteľstve – ako ukludňujúci...
Bylinka populárna najmä v severnej východnej a strednej Európe. Pre svoju nezameniteľnú chuť a vôňu, vhodná na ryby, do masla, šalátov /grécke Tsatsiky/,...
Existuje len veľmi málo informácií o pôvode a histórii diablovej soli. Vieme, že diablova soľ je výtvorom soľných robotníkov z ostrova Ile de Ré, ktorú veľmi rýchlo...
V súčasnosti populárna rastlinka rastúca na jar, hodne používaná v kuchyni. Vhodná do cestovín, na grilované mäso, do polievok, omáčok, masla, nátierok.
Citrónový tymian má svoj pôvod v skalnatých a suchých horách v oblasti Stredozemného mora, vrátane juhu Francúzska, Španielska, Talianska a častí severnej Afriky. Citrónový...
Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií