Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií
Ligurček bol známy už v staroveku a stredoveku. Poznali ho už starí Gréci a Rimania. Franský kráľ a rímsky cisár Karol Veľký ho dal vo veľkom vysadiť vo svojej...
Tradičná francúzska zmes známa aj ako Persillada, často používaná aj v kreolskej alebo vo francúzskej časti Kanady. Pridáva sa na konci varenia, aby jedlo dostalo...
Jedna zo základných byliniek Stredomoria, je podobná tymianu, ale je pikantnejšia a ostrejšia. Výborná v kombinácii s cesnakom, olivovým olejom, jablčným octom alebo balzamikom....
Prejdite na kulinárske zjemnenie a objavte nový svet farieb a originality. Pridajte zmes do šalátov, k syrom a dodáte im nový rozmer. Jedlá ozdobené touto zmesou vyrazia vaším...
Slávne byliny majú svoj pôvod v oblasti medzi Grasse a Montpellier. Byliny z tohto územia sú typické pre kuchyňu Provensálska a Languedoku. Na vyprahnutých, drsných stráňach sa...
Tieto žlté alebo biele kvety s jemnou vôňou pochádzajú z veľkého kríka Jasminum officinale . Jeho názov pochádza z perzského "Jasaman." Vo východnej...
Ruža sa pestuje už viac ako 5000 rokov. Jej krásna farba je prekvapivou a originálnou dekoratívnou kvetinovou zložkou. Jej jemná a okúzľujúca vôňa prinesie zjemnenie a...
Estragon pochádza pôvodne z oblasti Sibíru a Číny. Jeho latinský názov je „ dracunculus“, čiže malý drak. Dioscorides ho nazýval „dračia tráva“. Do Európy sa...