Estragon pochádza pôvodne z oblasti Sibíru a Číny. Jeho latinský názov je „ dracunculus“, čiže malý drak. Dioscorides ho nazýval „dračia tráva“. Do Európy sa dostal v stredoveku. Vo Francúzsku ho začali mnísi pestovať v 16.storočí, používali ho na liečenie moru a cholery. Estragon má štipľavú chuť, anízu a korenia, je súčasťou Provensálskych byliniek. Používa sa v šalátových dresingoch a slávnej parížskej omáčke (Béarnaise). Je vhodný na ryby, mäso, hydinu, zeleninu, jarné šaláty, omáčky ... Je súčasťou zloženia „genepi“ (Savoyrský likér) a absintov. Estragón je silný antioxidant. Bojuje proti nespavosti. Táto bylina je zdrojom živín: železo a mangán. Je to silné antispasmodikum (zmierňuje svalové kŕče) a diuretikum (proti hypertenzii).
Detailné informácie
Pôvod: FrancúzskoMnožstvo: 30g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Nastavenie