Zmes Cajun 500g

Kód: 352
€18,50
Na objednávku do 30 dní (4 ks)

Pôvod: USA Louisiana

Zloženie: paprika, koriander, horčica, kurkuma, fenikel, čierne korenie, rímska rasca, cesnak, chilli

Množstvo: 500g

Detailné informácie

Česko
Dodávame aj do
Českej republiky
rozvoz BA
Rozvoz v Bratislave zdarma
už od objednávky nad 25€
Slovensko
Doručenie do celého Slovenska
zadarmo pri objednávke nad 35€

Podrobný popis

Zmes korenia vznikla v oblasti Louisiani známej ako Acadiana. Agadianovia boli francúzski osadníci z Nového Škótska, ktorí boli deportovaní do Louisiani Angličanmi v rokoch 1765 – 1785. Bol to výsledok sedemročnej vojny / 1756 – 1763 /, kedy Angličania získali územie Nového Škótska od Francúzov a všetkých francúzski hovoriacich osadníkov vysťahovali do rôznych častí Ameriky. Jedna časť z nich skončila v nehostinnej krajine Mississippských močiarov. Hoci tu už žili aj iné národnosti Acadiani boli dominantný. Postupne naberali prvky aj iných kultúr sídliacich na tomto území ako napr. Nemci, Španieli, Afričania, Indiáni ale aj Filipínci a z toho vznikla nová populácia známa ako Cajuni. Cajuni postupne vytvorili svoj jazyk, hudbu, tanec, gastronómiu a ako potomkovia Francúzov aj radosť zo života. Neoddeliteľnou súčasťou je ich gastronómia a ako jej súčasť je zmes korenín a byliniek, ktorú vytvorili z produktov, ktoré mali vo svojej oblasti. Zmes, ktorá sa skladá z tymianu, rúžovej cibule, cesnaku, papriky, oregana, čierneho korenia, horčice a rasce sa stala súčasťou jedál, ktoré postupne prekročili hranice tohto regiónu. Cajunská kuchyňa je jednou z najbohatších kuchýň Spojených štátov. Je veľmi aromatická, štipľavá s ostrou vôňou, spája francúzsku, kreolskú, africkú a španielsku kuchyňu. Môže sa pochváliť slávnymi a tradičnými jedlami, ako jambalaya, gumbos, varené a grilované mäsá, krevety alebo klobásy, všetko ochutené cajunským mixom.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: