Ohnivá špecialita severoafrickej kuchyne, pochádzajúca z Tuniska, ktorá sa postupne udomácnila aj v okolitých krajinách, v Maroku, Alžírsku a Líbyi. Svoju popularitu získava aj v krajinách so silnou arabskou populáciou ako Francúzsko, Nemecko a Veľká Británia. Základ tvorí zmes chilli, cesnaku, koriandra, rasce, soli a oleja. Recepty sa líšia v závislosti na domácnosť a región. Niekde sa pridávajú paradajky, citrónová šťava, v oblasti Sahary má údenú príchuť. Jej použitie je rozmanité. Používa sa do kuskusu, bulguru, na dochutenie polievok / tuniská cícerová polievka Lablabi, podávaná na raňajky/, duseného mäsa, šalátov, zeleniny, ako marináda na grilované mäso alebo zeleninu, namiesto horčice na sendviče. Spolu s jogurtom a mätou vytvoríte pikantnú a osviežujúcu zálievku na zeleninové šaláty alebo do kuskusu a bulguru. V severoafrickej domácej kuchyni sa používa ako v iných krajinách kečup, salsa alebo tabasco.
Detailné informácie
Pôvod: Tunisko
Zloženie: paprika, chilli, paradajky, slnečnicový olej, olivový olej, cesnak, rasca, koriander, soľ
Množstvo: 85 g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Nastavenie