Používame súbory cookie, aby sme vám umožnili pohodlné prehliadanie webovej stránky a vďaka analýze neustále zlepšovali jej funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac informácií
Bazalka pripomína slnko, Stredomorie. Sušená bazalka je krehká bylinka, so sviežou citrónovou chuťou, ktorá sa pridáva na konci varenia. Vhodná ako dresing s olivovým olejom, na...
Oregano je jednou z najpoužívanejších bylín v stredomorskej kuchyni. Táto bylina sa stala populárnou v dôsledku rozrastania sa pizzerií a talianskych reštaurácií v...
Jeho názov pochádza z latinského „rosmarinus“, čo znamená morská rosa. Rozmarín rastie voľne v celej stredomorskej kotline na kríkoch (Rosmarinus officinalis). Do strednej...
Zmes byliniek, ktoré patria už storočia k základu francúzskej kuchyne. Využitie v kuchyni jr rôzne, na mäso, zeleninu, zemiaky, do polievok, šalátov, cestoviny, pizza.
Bylinka pochádzajúca z Indie, obsahujúca aromatické silice, ktoré jedlám pridajú citrónovú chuť a arómu. Používa sa v gastronómii, ale aj v liečiteľstve – ako ukludňujúci...
Bylinka populárna najmä v severnej východnej a strednej Európe. Pre svoju nezameniteľnú chuť a vôňu, vhodná na ryby, do masla, šalátov /grécke Tsatsiky/,...
V súčasnosti populárna rastlinka rastúca na jar, hodne používaná v kuchyni. Vhodná do cestovín, na grilované mäso, do polievok, omáčok, masla, nátierok.
Citrónový tymian má svoj pôvod v skalnatých a suchých horách v oblasti Stredozemného mora, vrátane juhu Francúzska, Španielska, Talianska a častí severnej Afriky. Citrónový...
Najtradičnejšia bulharská bylinka, ktorá má v kuchyni všestranné využitie. Používa sa do mletého mäsa, zeleniny, na pečené mäso, do omáčok, dressingov, marinád, jogurtu,...
Harmančekové kvety sa najčastejšie používajú vo forma čaju, grogu alebo odvaru. Harmanček nádherne aromatizuje ovocné želé, domáce džemy, sorbety, ovocné omáčky alebo prípravky...