Vadouvan je pekným spojením medzi Indiou a Francúzskom. Prejavuje sa to v chutiach zmesi, niekedy nazývanej francúzske kari.
Vadouvan je úzko spojený s bývalou francúzskou kolóniou s názvom Pondicherry. Vytvorili ho francúzski kuchári žijúci v južnej Indii. Inšpirovali sa zmesou, ktorá sa tradične používala na ochutenie mäsových guľôčok. Toto juhoindické korenie je zmesou cibule, čerstvých byliniek a korenia, ktoré sa marinuje a potom sa nechá sušiť na slnku. Musí sa použiť zohriate, aby jeho aróma a vôňa dokonale prenikli do pokrmov, do ktorých sa pridáva. Vhodné na kari z mäsa, rýb alebo vegetariánske jedlá.
Detailné informácie
Zloženie: cibuľa, cesnak, horčica, bôby, senovka, rímska rasca, fenikel, kurkuma, kari listy, sezamový olej
Krajina pôvodu: India – Pondicherry
Množstvo: 50g
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Nastavenie